Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj

 i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično dokumentacijskom centru EFZG-a

 predstavlja 11. natjecanje u studentskim prezentacijama na engleskom jeziku


Organize Your Talk 2023

Natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima za studente 1. godine Ekonomskog fakulteta održalo se u petak, 20. 5. od 9.30 u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.


U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.


Višegodišnji projekt Katedre za poslovne strane jezike EFZG-a ponovno se realizira u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u RH i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično-dokumentacijskom centru EFZG-a.


Natjecatelji su pokazali da znaju kompetentno rabiti stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne je i snaga i uvjerljivost izražavanja. Demonstrirali su nam i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na podršku djelatnika EDC-KDC-a.


Timovi se natječu za vrijedne nagrade partnera u projektu: Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i EFZG.


Kao dugogodišnji partner natjecanja i ove godine s nama je i EY, a drugu godinu za redom svog predstavnika u žiriju ima i HPB.


Tri najbolja tima po izboru stručnog žirija osvojila su studijsko putovanje u Bruxelles u posjet Europskoj komisiji, edukacije u organizaciji sponzora i poklon pakete sponzora. 


O pobjednicima je odlučio stručni žiri i publika većinom glasova na samom kraju natjecanja.


ORGANIZATORI:

KATEDRA ZA POSLOVNE STRANE JEZIKE EFZG-a

Natjecanje Organize your talk proizašlo je iz redovne nastave poslovnih stranih jezika i temelji se na očekivanim ishodima učenja obaveznih kolegija poslovnog jezika. Svake godine, u pripremama za OYT tijekom čitavog semestra sudjeluju svi studenti prve godine i nastavnici obaveznog jezika struke.

Do samog natjecanja dolaze samo najbolji, što znači da priliku za nastup na natjecanju dobije 5% svih brucoša koji tijekom prve godine pripremaju i na stranom jeziku održavaju prezentacije na stručne teme.

Prvih sedam godina studenti su prezentirali pred svojim kolegama u predavaonicama, a prošle dvije godine pred kamerama svojih računala i mobitela. OYT 2020 i OYT 2021 u cijelosti su se održali online, na mrežnoj stranici natjecanja. Od 2022. vratili smo se u prostore EFZG jer ništa ne može zamijeniti susret s publikom i šarm neposredne komunikacije naših najboljih izlagača.

Natjecanje je i ove godine snimano a snimke svih prezentacija dostupne su pod naslovom Prezentacije. 


Natjecatelje za OYT 2023 pripremili su:

dr. sc. Višnja Kabalin Borenić

mr. sc. Ankica Knezović

Boglarka Kiss Kulenović, M.A.

mr. sc. Mirna Linčir Lumezi

Romana Pezić, mag. univ. spec.

mr. sc. Iva Planinšek Čikara

Bojan Prosenjak, M.A.

dr. sc. Tamara Sladodoljev-Agejev


ORGANIZACIJA NATJECANJA:

dr. sc. Višnja Kabalin Borenić

Boglarka Kiss Kulenović, M.A.

Drijenka Pandžić Kuliš

dr. sc. Tamara Sladoljev Agejev