Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj
i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično dokumentacijskom centru EFZG-a
predstavlja 9. natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima


Organize Your Talk 2021
(second online edition)

Natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima za studente 1. godine Ekonomskog fakulteta ove se godine održava online. U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 i Poslovni njemački 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.

Višegodišnji projekt Katedre za poslovne strane jezike EFZG-a ponovno se realizira u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u RH i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično-dokumentacijskom centru EFZG-a.

OYT 2021 ima dva segmenta:

1. natjecanje timskih prezentacija na engleskom jeziku

2. prezentacije na njemačkom jeziku

Natjecatelji će pokazati da znaju kompetentno rabiti stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Demonstrirat će nam i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na podršku djelatnika EDC-KDC-a. Sve su prezentacije nastale tijekom petnaest intenzivnih tjedana nastave na daljinu pa će važnu ulogu odigrati i spretnost pri korištenju komunikacijskih tehnologija.

Timovi se bore za vrijedne nagrade partnera u projektu: Predstavništvo Europske komisije, EFZG, EY, Adecco i Kaufland.

Tri najbolja tima po izboru stručnog žirija osvajaju studijsko putovanje u Bruxelles u posjet Europskoj komisiji, edukacije u organizaciji sponzora i poklon pakete sponzora. Tim koji osvoji nagradu publike također dobiva poklon pakete sponzora.

O pobjednicima odlučuju stručni žiri i publika većinom glasova. Glasanje se provodi putem obrazaca koji su dostupni u razdoblju od 4. do 14. lipnja 2021.


ORGANIZATORI:

KATEDRA ZA POSLOVNE STRANE JEZIKE EFZG-a

Natjecanje Organize your talk proizašlo je iz redovne nastave poslovnih stranih jezika i temelji se na očekivanim ishodima učenja obaveznih kolegija Poslovnog engleskog i Poslovnog njemačkog. Svake godine, u pripremama za OYT tijekom čitavog semestra sudjeluju svi studenti prve godine i nastavnici obaveznog jezika struke (Poslovnog engleskog i Poslovnog njemačkog).

Do samog natjecanja dolaze samo najbolji, što je manje od 5% svih brucoša koji tijekom prve godine pripremaju i na stranom jeziku održavaju prezentacije na stručne teme.

Prvih sedam godina studenti su prezentirali pred svojim kolegama u predavaonicama, a prošle i ove godine pred kamerama svojih računala i mobitela. Najbolje prezentacije predstavljamo na mrežnoj stranici natjecanja.


Natjecatelje za OYT 2021 (engleska sekcija) pripremili su:

dr. sc. Višnja Kabalin Borenić

Boglarka Kiss Kulenović, M.A.

mr. sc. Mirna Linčir Lumezi

Romana Pezić, mag. univ. spec.

mr. sc. Iva Planinšek Čikara

Bojan Prosenjak, M.A.

dr. sc. Tamara Sladoljev-Agejev


Natjecatelje za OYT 2021 (njemačka sekcija) pripremili su:

Mirna Petanjek, prof.

izv. prof. dr. sc. Fran Galetić, Katedra za ekonomsku teoriju


IZRADA MREŽNE STRANICE I ORGANIZACIJA ONLINE NATJECANJA:

Vera Krnajski Hršak, M.A.

dr. sc. Višnja Kabalin Borenić