Katedra za poslovne strane jezike Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
u partnerstvu s Predstavništvom Europske komisije u Republici Hrvatskoj
i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično dokumentacijskom centru EFZG-a
predstavlja 10. natjecanje u studentskim prezentacijama na stranim jezicima


Organize Your Talk 2022

Natjecanje u prezentiranju na stranim jezicima za studente 1. godine Ekonomskog fakulteta ove se godine ponovno održava uživo, u prostorima EFZG. Pozivamo vas da nam se pridružite u petak, 20. 5. od 9.30 u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U skladu s očekivanim ishodima učenja za kolegij Poslovni engleski 2 (razvoj profesionalnih prezentacijskih vještina i usvajanje stručne terminologije), prezentacije obrađuju teme iz gospodarskog i društvenog života, pri čemu ciljevi, postignuća i politike EU imaju istaknuto mjesto.

Višegodišnji projekt Katedre za poslovne strane jezike EFZG-a ponovno se realizira u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u RH i Europskim dokumentacijskim centrom pri Knjižnično-dokumentacijskom centru EFZG-a.

Natjecatelji će pokazati da znaju kompetentno rabiti stručnu terminologiju i prikladne fraze, a važne će biti i snaga i uvjerljivost izražavanja. Demonstrirat će nam i koliko su temeljito istražili odabranu temu, koristeći razne izvore i oslanjajući se na podršku djelatnika EDC-KDC-a.

Timovi se natječu za vrijedne nagrade partnera u projektu: Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj i EFZG.

Kao dugogodišnji partner natjecanja i ove godine s nama je i EY.

Tri najbolja tima po izboru stručnog žirija osvajaju studijsko putovanje u Bruxelles u posjet Europskoj komisiji, edukacije u organizaciji sponzora i poklon pakete sponzora. Tim koji osvoji nagradu publike također dobiva poklon pakete sponzora.

O pobjednicima odlučuju stručni žiri i publika većinom glasova na samom kraju natjecanja.

ORGANIZATORI:

KATEDRA ZA POSLOVNE STRANE JEZIKE EFZG-a

Natjecanje Organize your talk proizašlo je iz redovne nastave poslovnih stranih jezika i temelji se na očekivanim ishodima učenja obaveznih kolegija poslovnog jezika. Svake godine, u pripremama za OYT tijekom čitavog semestra sudjeluju svi studenti prve godine i nastavnici obaveznog jezika struke.

Do samog natjecanja dolaze samo najbolji, što znači da priliku za nastup na natjecanju dobije 5% svih brucoša koji tijekom prve godine pripremaju i na stranom jeziku održavaju prezentacije na stručne teme.

Prvih sedam godina studenti su prezentirali pred svojim kolegama u predavaonicama, a prošle dvije godine pred kamerama svojih računala i mobitela. OYT 2020 i OYT 2021 u cijelosti su se održali online, na mrežnoj stranici natjecanja. Ove godine vraćamo se u prostore EFZG te se veselimo ponovnom susretu s publikom i šarmu neposredne komunikacije naših najboljih izlagača.

Kao i do sada, natjecanje će se snimate te će snimke svih prezentacija uskoro biti dostupne na mrežnojs tranici natjecanja.


Natjecatelje za OYT 2022 pripremili su:

dr. sc. Višnja Kabalin Borenić

Boglarka Kiss Kulenović, M.A.

mr. sc. Mirna Linčir Lumezi

Romana Pezić, mag. univ. spec.

mr. sc. Iva Planinšek Čikara

Bojan Prosenjak, M.A.


ORGANIZACIJA NATJECANJA:

dr. sc. Višnja Kabalin Borenić

Boglarka Kiss Kulenović, M.A.

Drijenka Pandžić Kuliš

dr. sc. Tamara Sladoljev Agejev